روزه‌داري بدون درد معده

ساخت وبلاگ


روزه‌داري <strong>بدون</strong> <strong>درد</strong> <strong>معده</strong>

خبرگزاري آريا – خيلي‌ها به‌دليل نگراني از بروز درد شديد معده که قبلا برايشان سابقه داشته براي روزه گرفتن دچار ترديد مي‌شوند و تصورشان اين است که ساعت‌ها گرسنه ماندن براي معده و اصولا دستگاه گوارش آسيب زننده است.
به گزارش جام جم، اما نکته اينجاست که روزه‌داري براي کساني که درد معده گاه و بيگاه سراغ شان مي‌آيد، ممنوع نيست. به بيان ديگر، اگر قبلا سابقه بيماري معده داشته ايد يا دستگاه گوارش تان خوب کار نمي‌کرده يا حتي به بيماري‌هاي اثني عشر و معده دچار بوده‌ايد، ولي در حال حاضر، داروي خاصي مصرف نمي‌کنيد، با رعايت نکاتي در تغذيه و شيوه غذا خوردن تان مي‌توانيد روزه بگيريد. مهم آن است که زبان معده تان را بدانيد و بلد باشيد که چطور با آن مدارا کنيد. دکتر رضا شجاعي، متخصص جراحي عمومي در گفت‌وگو با ما از بايدها و نبايد‌هاي روزه‌داري براي مبتلايان به مشکلات شايع گوارشي مي‌گويد.
بيماران مبتلا به زخم‌هاي فعال معده و دوازدهه که در حال مصرف دارو هستند با توجه به احتمال بروز عوارض نبايد روزه بگيرند.
همچنين بيماران مبتلا به ريفلاکس معده به مري و سوء هاضمه در صورت مصرف داروهاي ضد اسيد در وعده‌هاي سحر و افطار مي‌توانند روزه بگيرند. البته پرهيز از مصرف وعده‌هاي پر حجم و چرب يا نوشيدني‌هاي با محتواي کافئين بالا و ادويه جات و مصرف نکردن سيگار براي روزه‌داري اين دسته از بيماران ضروري است.
اگر با رعايت کردن اين موارد، علائم ريفلاکس و سوء هاضمه باز هم درطول مدت روزه‌داري ايجاد شود، بهتر است از روزه‌داري صرف نظر شود.
کنار آمدن بيماري‌هاي شايع روده با روزه‌داري
بيماران مبتلا به کوليت روده در صورت عدم فعال بودن بيماري و تنظيم دوز داروها در دو وعده سحر و افطار، تحت نظر پزشک معالج مي‌توانند روزه‌داري کنند اما در صورت فعال بودن بيماري نبايد روزه داشته باشند.
بيماران مبتلا به يبوست مزمن نيز در صورت مصرف مايعات کافي و غذاهاي حاوي فيبر در فاصله افطار تا سحر منعي براي روزه‌داري نخواهند داشت.
بيماران مبتلا به سندرم روده تحريک‌پذير نيز مي‌توانند بدون نگراني روزه داشته باشند و غالبا مشکلي براي اين دسته از بيماران طي روزه‌داري ايجاد نمي‌شود.
مبتلايان به کبد چرب روزه بگيرند
بيماران مبتلا به نارسايي کبدي تحت کنترل که شواهدي چون تورم اندام ها و آسيت شکمي نداشته باشند، تحت نظر پزشک معالج، با تنظيم الگوي مصرف داروها مي‌توانند روزه‌داري کنند ،اما در صورت وجود هريک از اين علائم و وجود نارسايي پيشرفته با توجه به عدم‌توانايي کبد در ساخت گلوکز و افت قند خون در مدت روزه‌داري و لزوم تنظيم دقيق محتواي پروتئيني پلاسما، نبايد روزه بگيرند.
بيماران مبتلا به هپاتيت‌هاي مزمن کنترل شده بدون وجود سيروز کبدي جبران نشده، با تنظيم الگوي مصرف داروها و تحت نظر پزشک منعي براي روزه‌داري ندارند.اما مبتلايان به هرگونه هپاتيت حاد و
کنترل نشده هرگز نبايد روزه بگيرند.
مبتلايان به کبد چرب نيز مي‌توانند روزه‌دار باشند، کمااين که روزه‌داري و پرهيز از مصرف غذاهاي پرچرب و حجيم، براي کنترل اين بيماري سودمند است.
اگر سنگ کيسه صفرا داريد…
بيماران مبتلا به سنگ‌هاي بدون علامت کيسه صفرا نيز مي‌توانند بدون نگراني با پرهيز از مصرف وعده‌هاي حجيم و پر حجم در سحر يا افطار، روزه داشته باشند.
بيماران مبتلا به اختلالات مادرزادي صفراوي مانند بيماري ژيلبرت با توجه به طول مدت روز در اين ايام و منع گرسنگي طولاني مدت، نبايد روزه داشته باشند.
بيماران مبتلا با پانکراتيت مزمن منعي از نظر روزه‌داري نداشته، اما بايد از پرخوري هنگام سحر يا افطار با توجه به احتمال بروز اسهال در نتيجه مصرف وعده حجيم، پرهيز کنند.
اگر اسهال و استفراغ داريد، روزه نگيريد
وجود هرگونه اختلالات حاد گوارشي مانند اسهال و استفراغ حاد در زمينه مسموميت گوارشي، با توجه به وجود دهيدراتاسيون مانع روزه‌داري بوده و اين بيماران تا زمان کنترل علائم و بيماري به خصوص در روزهاي بلند اين فصل، نبايد روزه داشته باشند.
نکته بسيار مهم آن است که در تمامي اختلالات گوارشي با توجه به تفاوت روند بيماري در افراد توصيه مي‌شود بيماران مبتلا به اختلالات گوارشي در شروع ماه رمضان در مورد امکان روزه‌داري با توجه به شرايط بيماري با پزشک معالج مشورت کنند.
روزه‌داري با مراقبت از معده
براي مراقبت از معده خود طي روزه‌داري به نکات تغذيه‌اي زير توجه کنيد:
از خوردن غذاهاي پرکالري و غذاهايي که رب يا کشک داشته و سرخ شده‌اند، پرهيز کنيد.
بيشتر از غذاهاي ساده استفاده کنيد.
يک باره حجم زيادي از غذاها را به معده‌تان وارد نکنيد.
ابتدا افطار سبک بخوريد و بعد از دو يا سه ساعت دوباره غذا مصرف کنيد.
مواد غذايي که شور و چرب هستند را نخوريد.
بيشتر از موا غذايي ساده مثل کته يا فرني استفاده کنيد و کمتر سراغ غذاهاي سرخ کرده مثل شامي يا کوکوها برويد.
کشک بادمجان، آش رشته و فسنجان هم چندان مناسب نيست. اين غذاها مدت زيادي در دستگاه گوارش شما باقي مي‌ماند و معده برخي از افراد را با مشکل روبه‌رو مي‌کند.

The post روزه‌داري بدون درد معده appeared first on دوستی ها، عکس بازیگران، فال روزانه، اخبار جنجالی، آموزش مسائل زناشویی.

کانال کانال تفریحی و سرگرمی فانکده فارس...
ما را در سایت کانال کانال تفریحی و سرگرمی فانکده فارس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فانکده فارس farsfun بازدید : 179 تاريخ : دوشنبه 7 خرداد 1397 ساعت: 15:37